ייעוץ בבחירת מקצוע - הכוונה מקצועית ללימודים ולקריירה שנייה

ייעוץ בבחירת מקצוע - הכוונה מקצועית ללימודים ולקריירה שנייה

עבור אנשים רבים, הבחירה של מקצוע וקריירה הינה תהליך מורכב, המלווה בהתלבטויות טבעיות סביב שאלות כגון "מה אני באמת רוצה?", "למה אני מתאים?", "מהו מבחר האפשרויות הריאליות העומדות בפני?". בתשובותיו לשאלות אלו, בוחר לעצמו האדם דרך ונתיב תעסוקתי, אשר ישפיעו לאורך שנים על אורח חייו, על רמת הסיפוק וההגשמה העצמית שיעניק לו המסלול המקצועי בו בחר. מטרת ההכוון התעסוקתי בטופ-שיא הוא לעזור לפונה לברר ולחדד את נטיותיו המקצועיות, על רקע ניסיונו בחיים, כישוריו, תכונותיו, כוחותיו ומשאלותיו. 

תהליך ההכוון מתבצע בשלושה שלבים:

אבחון פסיכולוגי

בשלב זה עובר הפונה סדרה מקיפה של מבחני כשרים, נטיות ואישיות, וכן ראיון אישי מעמיק עם פסיכולוג.

מערכת אבחון זו מאפשרת אפיון האדם על פני ארבעה צירים: - כישורים (יכולת אנליטית, יכולת טכנית, יכולת מילולית, יכולת חשבונית וכד'). - נטיות מקצועיות (תחומי עניין, מוטיבציה לתחומים כעסקים, מדעים, אומנויות וכד'). - קווי אישיות (מופנם- מוחצן, כוחות, בטחון עצמי ועוד) - מציאות חיים (משתנים כמו גיל, השכלה, ניסיון עבר, יכולת עצמאית וכלכלית וכד').  

מפוי תחומי עיסוק פוטנציאלים

על סמך "מפגש הצירים" של כישורים, נטיות, קווי אישיות ומציאות חיים, נעשה מיפוי של מקצועות ומסלולי קריירה מועדפים, התואמים ביותר את מאפייניו של האדם.  

שיחת משוב וייעוץ

בשלב זה, נפגש הפונה עם פסיכולוג מומחה, כדי לערוך עיבוד משותף של המידע אשר עלה בשני השלבים הראשונים. תהליך העבודה הינו אישי, וממוקד בשאלות ובהתלבטויות שהפונה מביא עימו. בעבודתו המשותפת עם הפונה, הפסיכולוג מסייע באיתור מרכזי עוצמה ומקורות קושי, יכולות ונטיות, עם דגש על האפשרויות התעסוקתיות הנגזרות מהם. הפסיכולוג מייעץ לנבדק אילו אפיקי עבודה/לימודים מתאימים לו ביותר.